Wednesday, 19 October 2011

Berbulan-bulan lamanyaaa ~ :)

Assalamualaikum Kawan !
Lama kan aku tak post entry bru kat sini ? hahahaa takde masa laaa...busy with Life..hehehe :p



Aku tak tau laa nk cite apa kat korang sbb da lamaa sangat kan ak tak bercerita kat blog ni -,-" hahaa
asik bercerita ngn kekasih jee kat phone smpai lupa yg aku ni ada blog untok di Potpet Potpett kan..hahahaa 
so bila aku daa mula mengePost entry semula..aku nk ubah lagu kt blog aku ni..asik lagu sama jee kan...takot korg bosan pulak kalau bukak blog aku ni..hehehe

So aku sekarang maseh bekerja tp hujung bulan ni last aku berkhidmat dgn Bussines Spender ni..sbb aku rasa daa bosan kejee ni and aku akan melanjutkan pelajaran aku pada pertengahan bulan 12 kat Politeknik Pasir Gudang Johor Bahru..hehee sepatotnya aku dapat Politeknik Syed Sirajuddin Arau Perlis..tetapi dek kerana desakan keluarga dan juga Buah Hatii....aku dalam sebok2 bekerja terpaksa menyediakan seutus surat untok di hantar kepada Jabatan Pengambilan Pelajar Politeknik kt Putrajayaa sanaa...tp Alhamudillah aku dapat bertukar tempat pengajian laa..so mudah untok aku pulang ke kampung halaman dengan mudah..ecehh ! hahahaa

Baju, Seluar, Tali Pinggang, Tie, Kasut sume aku da kauntim dengan mmber2 tempat kerja da sume dpt harga murah punyee..kehkehkehh ;) senang kan hidop aku ? hahaha tapi aku belom beli lagi...aku plan nk beli masa Buah Hatii aku balik cuti raya haji nanti...tp baru plan jee...jadi tak jadi tuu sume Allah yang tentukan...then nk beli bag untok study lagii...cite pasal bag,akak aku nk belanja aku bag hahahaa as a present give for me...so aku akan kua beli bag dgn berbekal kan modal yg diberi oleh beliau..hehee macam da jodoh pulakk..Buah Hatii aku nye bag bole putus...so aku akan beli Dua bag yg sama ciri kott..baru Romantik kan kan ? hehehehe ( daa daaa..mengarutt jeee ko ni capp ) -,-"

Okayy Okayy,,nak cite apa lagi ni ? daa takde cite daa nk kongsi sbb otak tibe tibe blank -,-" nanti kalau aku ada apa apa cite nanti aku post lagi kay ? hehehe Choww ! Assalamualaikum ! :D

Tuesday, 2 August 2011

Tak Faham Laa Aku !

Assalamualaikum !
pagi pagi ni aku nk story kt korang pasal Pertikaian Status di Fb...huhh ! aku rasa macam da malas da nk update status sbb msty ramai yang nk pertikai kn kenapa aku tulis macam tuu... =____=

okayy first skali aku nk britau yang aku akan berfikir dua atau tiga kali untuk mengeluar kan sesuatu status di fb...aku akan fikir kn apa berlaku kalau aku keluar kn status yg mengaitkan org atau mengaibkan org lain...tp aku selalu tulis status yang terbuka...so,,open minded laa....status aku bukan nya nk menyinggung perasaan org lain...aku cuma meluahkan apa yang aku rasa jee..spe suruh korang terasa ngn Status aku ? aku tak mention pon nama korang ngn status aku and status aku tak pernah menyusahkan korg kan ?

aku pernah ke pertikaikan status orang lain ke ? fikir fikir kan la sendiri...okayy tu jee luahan hati aku skang ni...memang nga tak puas hati ni...tp kene sabar jelaa bulan bulan puasa ni kn kn ? hahaa
da daa,,smpai sini jeee...nanti ada luahan hati atau story lagi aku cerita kt korang  Assalamualaikum :")

Monday, 1 August 2011

Hari Pertama Puasa, Hari Kedua Terawih

Assalamualaikum kawaaaaaan :")
Lama kn aku tak post entry baru kn kn ? hahaa biasalaa...duniaa skg ni sentiasa sibuk mcm aku jugak...sibuk ngn keje sana sini...smpai lupe nak update aku nye blog yang sekangkang kera ni..heheee so topik aku kali ni pasal PUASA dan TERAWIH !



okayy okayy...kita cerita satu persatu okayy...first skali aku nk ckp Selamat Datang Bulan Ramadhan ! that's mean no food no drinks no bad thing to do okayy ? hahaaa bulan ramadhan lah bulan yang sangat diberkati...hari ini aku berpuasa dgn penoh Semangatt ! yayy ! hahaa aku rasaa lapa sbb da tebiasa makan tengah hari waktu kerja tp hari ni aku tak rasa lapaa seperti selalu...mungkin itu lah kelebihan berpuasa di Bulan Ramadhan kerana Allah sentiasa membantu hambanyaa :")

Okayy..hari ni aku keje shif morning mean aku balik keje kol 6....first day puasa kan, so aku nk berbuka puasa dgn family laa kat rumah...sbb tuu kene balik morning..hehee esok maybe aku puasa kt tempat kerja sbb aku nk buat fullday kott..heheee

okayy second storyy is about Terawih <3 harini aku da tunaikan solat terawih aku yang pertamaa...sedih laa sbb aku start terawih pada hari keduaa...hari pertama terawih aku da plan daa nk pegi tp ada kerja yang perlu aku siapkan malam tuu kt KSL..aku ada fair kat Expo KSL..then malam Isnin @ terawih pertama aku tak dpt pergi sbb aku kene tutup fair mean packing barang2 bisnes aku then esoknya @ pagi tadi aku kene hantar balik HQ...haihhhh sedih jugak laa sbb perasaan nk buat terawih pertama..tapi takpe,,baru je tadi aku pergi dan aku dapat buat 23 raka'at termasok solat sunat witir skali...aku rasa senang hati laa sbb aku mampu buat dan ini pertama kali aku dapat habeskan solat sunat terawih saing saing ngn Imam Masjid..hahahaa !

okayy...takde bende nak cerita lagi...otak da blank sbb nk fikir macam mana nk buat surat permohonan nk tukar Politeknik tp Course yang sama..malas betul laa nk buat tp mak aku da bising da suruh buat..hari hari tanya bila nk buat suratt...haihhh Buah Hati aku pon suruh aku apply Politeknik JB..so,,aku kene laa buat surat tu jugak kan ? hahaaa okayy ! masa untuk buat surat....Assalamualaikum ! Lain kali cerita lagi kawann ! :")

Sunday, 17 July 2011

Mr. Popper Penguin's

Assalamualaikum !  heeee :")

kali ni tak payah laa kau letak gambaa ea ea...sbb Title pon korang da tau da cite apa kn..hahaa
aku sebenarnya baru je tgk cite Mr. Popper Penguin's ni semalam malam...balik keje teros pegi tgk 'sesorang'...okayy laaa sorang...nk ajak Buah Hatii tp Buah Hatii aku jaohh...kalau nk tggu dia balik,,maybe cite ni da tade kt panggong daa kott...

okayy,,about this Movie...aku bagi  5 Bintang drpd 5 bintang..hehee cerita nya menarik...it's about being a Familyy....hehee korang patot tgk laa cite ni...aku pon tak tau nk ckp macam mana lagi,,pada aku memang menarik laa cite ni...aku tgk kt MBO KSL City...dia punye panggong memang sejukk tahap gaban smpai tapak tangan aku merekah akibat kesejukann... =__=  tak pasal pasal luka da tangan ni....tp takpee,,sbb aku enjoy tgk  citee ni..hehee tuu jee kot aku nk britauu...soryy,,da lama tak post new entryy...busyyy with LOVE ! hehee and work too...

Okayy,,senang senang aku post cite baru...Assalamualaikum ! Peace World  :")

*Takpela sayangg...nanti kite kua kite tgk jelaa cite apa yang adaa..hehee Love Youu <3

Friday, 8 July 2011

Superbb !

Assalamualaikum kengkawan...

okayy..lama jugakk kan aku tak tulis kt blog ni kn kn ? hahaa aku sebenarnya takde cerita yg best buat masa ni...so,,takde bende yang menarik nk kongsi ngn korang...hahaaa

okayy okayy..harini aku nk cite pasal filem filem yang ada kat wayangg skg ni..pada aku tahun ni punye filem memang Superbb ! hahaa sume sume cite kalau boleh aku tanak miss...sbb sume sume best pada aku dan aku sangat berminat nk tengok...okayy...cerita kat wayang paling latest yang aku tengok ialah Transformer 3 : Dark of The Moon.......

Cerita ni memang gempak pada aku sbb aku minat cite ni..hahaa tp pada awal awal cite memg agak sedikit bosan sbb diorang nk britau apa yang berlaku selepas Transformer 2 : Revenge of The Fallen...then da masok  minit ke 20 tayangan baru laa masok aksi aksi dan babak babak yang mendebarkan yang telah di tunggu tunggu oleh setiap penonton yang membayar tikett di panggong wayang panggong wayang yang berdekatan ngn rumah diorang..hahahaa

okay...next movie aku suka ialah Super 8 !  


Cerita ni pulakk mengisahkan tentang kanak kanak yang sedang membuat filem pendek terbabit dalam suatu kemalang kereta api yang di sengajakan oleh seorang professor...hahaa super 8 ni penuh dgn suspen, aksi, lucu, dan detik detik cemass...cerita ni memang seronok di tonton oleh setiap lapisan umurr...tak banyak aku nk ckp pasal cite ni..kalau nk tauu,,layan laa sendri..hehehee
Next movie aku belom tgk lagi...and aku da plan nk tgk ngn Buah Hatii aku..tp tak tauu laa jadi ke tak...sbb kita mampu merancang dan Allah yang menentukan...Dia pon busy ngn keje Dia...so aku tak boleh nk paksa paksa laa kn kn...so,,cite seterusnya yang aku nk tgk sangat ialah Mr. Proper's Penguins !


tak sabar nk tgk...tp tak sure lagi laa aku nk tgk ngn Buah Hatii aku kn...kalau tak kesampaian,,tgk sorang sorang pon aku tak kesahh..hahaaa okayy,,tade cite lagi..lain kali aku cite lagi okayy ? hahaaa byee,,assalamualaikkum :")

*ehh ehh,,,Buah Hatii aku skg daa ada fb...hehee untong laa aku lepas ni bole Stalkk fb diaa pulakk..hehehee love you sayangg <3

Thursday, 16 June 2011

Percutian 3 hari 2 malam

Assalamualaikum :")
Okay..malam ni aku nk cerita kt korang pasal percutian 3 hari 2 malam yg aku nikmati di......






Okayy..kt sini aku pergi bercuti iaitu di Tioman Rock Beach Resort !!  tempat ni memg sempoii...relax and enjoyy...event tempat ni baru nk naik semula tp aku memg enjoy ngn family aku bercuti kt sini...act,,Rock Beach Resort ni baru sahaja diusahakan oleh pengusaha baru...sebelum ni nama tempat ni bukan Rock tp apa entah aku tak tauu.hahaa okayy abaikan yg lama dan kita nikmati yang baru...okayy ? hehee
aku ada gamba lagi untuk korang...sebagai halwa mata laa katakan...hehee *aku terus terang jelaa...aku tak amek tauu gamba gamba ni semua..aku search kt internet jee..tp sume nye sama macam aku tgk kt sana..hehee







okayy...tu baru tempat tinggal aku...skg aku nk cerita pasal tempat aku berkunjung semasa berada di sana..korang baca jelaa okay ? hahaaa first day aku kt sana just relax(tidur) and mandi laut jee...the next day aku pergi ke Tekek iaitu tempat membeli belah yg juga di kenali sbagai Zon Bebas Cukai..so korang boleh laa berbelanja besar kn kn ? hahaa lepas pegi Tekek,,kita org enjoy ngn Snorkeling dekat Marine Park tgk hidupan laut yg sgt cantik..heeeee :") then baru pergi tempat terakhir iaitu Pulau Rengis..aktiviti di Pulau Rengis juga sama dgn Marine Park tapi kt Rengis kita org tgk Batu Karangg...pehh ! memg cantikk :")  bawah ni gambar Tekek , Marine Park and Pulau Rengis...

ni laa Tekek :")


yang ni Marine Park..

and Pulau Rengis...

okayy..tu sume tempat aku pergi..memg seronokk even dpt LifeJacket yg daa Uzur...tp masih selamat digunakann.. :") First time rasaa snorkeling memg seksaa laa kan...kalau ckp pasal Tertelan air lautt tuu,,daa berliter liter daa masok dalam badan ni...hahaaa  :DD  Alhamdulillah..baru 15 tahun lepas aku pegi tempat ni...skg da dpt datang lagi... :")

last skali nk ucap TERIMA KASIH EMAK ! sbb belanjaa kami sekeluarga pergi bercutii...Kita Orang Sayang Emakk <3 nanti kalau ada rezeki lebih acap pulak belanja pergi bercuti ea :")

and tak lupa jugakk kt Buah Hatii akuu...Awakk,,nanti bulan 8 saya kasi awak punye souvenir okayy..tak sabarr nk jumpa awakk..rinduu bolee ? heeee Miss you Hatii <3

okayy tuu ajee nk ckp ngn korang...sorry ea sbb da lama tak post entry sbb modem tak beli lagi.hehee
nanti aku post entry baru kalau free..assalamualaikum readers !  :")

ni Link untuk Tioman Rock Beach Resort : Rock Beach Resort
kalau nk bercuti,,try this place..it's awesomee !! :")  Happy Holidays !

Tuesday, 31 May 2011

Modem Oh Modem

Assalamualaikum Sahabatt :")


Korang apa khabar ? lama jugakk laa aku tak post entry baru kn kn ? hahaa *yekkyekk jee mamat ni kan :")
Sebenarnya ada sebab kenapa aku tak online kt fb or post entry baru kt Blog ni...nk tau sebabnya ? hahh korg tgk bende kt atas ni...bende ni laa yg menghalang aku untuk teros berkomunikasi di alam mayaa..kehkehkehh :P


Actually,,modem kt rumah aku ni da kene sambar petir akibat drpd kecuaian adik beradik aku sendri.haishh nk mara pon takdaa gunaa...bende daa jadi kan...lagi pon,,bukan aku yang bayarr duit internet bulan bulan...kehkehkehh :P  abang aku yang bayarr duit internet,,aku tukangg gunaa jeee....heeeeee

so,,buat masa ni...aku belom pegi hantarr betol lagi modem ni di sebabkan kesibukan kerja yang melampau..hahaaa sekarang kn hujung bulan,,korg macam tak tauu pulakk busy time aku kaaan..buat report jee memanjangg..hahaaa nanti nanti laa aku pegi betol kan modem ni...skg pon aku online pegi cc jee..hahaaa okayy laa kan dr tak online langsung..kehkehkehh

Okay laa Gengg...aku da nak 'chau' ni...aku pegi cc ni pon sbb nk print surat Tawaran Program Pengajian Politeknik ni jee..kalau tk print tak dpt smbong belajar pulakk kn...heheee okayy okayy,,aku gerakk dulu laa...nk balik mandi then tidoo...aku tak balik rumah lagi in sbenarnya...balik keje teros pegi cc ni..hahaa  bau pon da macam kambing daa...da laaa..makin melaratt pulakk aku bebell...

Byee..Selamat Malam Assalamualaikum :")

Thursday, 26 May 2011

Diam Seribu Suaraa

Assalamualaikum :")


ehh,,korang sume perasan takk ? Blog aku ni tadee lagu kn ? hahahaa sorry laa eaa..aku tak dapat nk add Lagu untuk *halwa telinga korang hahahaa act,,aku nk letak lagu Sedetik Lebih by Anuar Zain tp tak tau laa kenapa tak bole nk save aku punye gadgett...sume sume tak boleh nk save...so,,aku tak boleh laa nk tambah apa apa kt blog aku buat masa ni...sakit hati boleh takk dgn Blog ni...haihhh =.=

so,,korang bacaa laa dgn keadaan yg sunyii yee...kehkehkehh kalauu nk ada halwa telinga jugakk,,buka jee music player kt phone korang then letak kt sebelah komputer or lappy korang...dpt laa korang dengar laguu laguu kn kn ? hehehee 

Beribu-ribu mintak maaf dr pihak aku sbb takk dpt memberi korang halwa telinga kt blog aku ni yang disebabkan Blog yg tengah macam apa ni....sorry okayy guys ! Assalamualaikum :")

*ehh,,macam ramai jee kan yang baca blog kau kn Cap ? hahahaaaa ~

Di Suboh Hari

Assalamualaikum :")


Tepat jam 6.40 pagi...aku terima satu panggilan...dan panggilan tuu tidak dikenali...aku dgn tanpaa lengah teros angkat phone dan jawab panggilan tuu...then korang nk tauu,,suara siapa aku dengar ? suaraa "buah hati" aku ni haaa...*tak kenal ? klik je kat sini hehee 

*awakk,,thankss sgt sgt tauu sbb kejott kn saya pagi ni..kalau takk,,memang da telajakk daa subohh saya..heee thankss a lott ! :") even awakk kt dalam Kuliah or Tazkirah td *saya dengar background suara hehee* awak tetap igt nk kejot kn saya solat kn ? Alhamdulillah..Allah je mampu balas budi baik awak tuu kan...yee saya tauu,,mcm yang awak ckp kn...yang baik tu datang dr Dia...

so,pagi ni aku da tunaikan tanggungjawab aku sbagai seorang muslim :") Korang da solat subuh ? kalau belum,,nanti Qadak jelaa..heheee
Okayy,,jumpa lain masaa..Assalamualaikum ! :")

Wednesday, 25 May 2011

Mungkin Ada Hikmah Nya . . .

Assalamualaikum  :")


Alhamdulillah...mungkin orang tak tahuu...sebenarnya aku daa single selamaa 5 atau 6 tahun...tapii aku bersabar kerana aku merasakan bahawa semua itu ada hikmahnyaa....

Okay...cerita aku hari ini mengenai seorang awekk ni dekat Jusco Permas Jaya...jauh kan ? hahahaa sbb hari tuu aku tolong supervisor aku jagaa kaunter Underware kat sanaa sbb ada Jcard Fiesta then aku ternampak laa awekk ni...haishhh hati daa berkenan tapi sapa laa aku kn...heeee so,,aku telah hantar kak Fidah...( kalau tak kenal,,klik je sini ) kak fidah ni memg baik dgn aku sbb tuu dia tolong aku merisikk laa awekk ni..sbb aku memg pemalu...hahahaa

okayy okayy..kita straight to the point okay ? hahaa melewehh pulakk aku ni...sebenarnya aku nk cerita kt korang pasal awekk ni...dia memg cantik,,dia memg baik....aku rasaa aku tak pernah jumpa org macam dia sebelum ni...last aku ckp ngn dia masa Jcard Fiesta kt Permas Jaya tu jelaa...tu laa first and last aku jumpe ngn diaa...kenapa hari tuu hari first and last aku jumpe dia ? sbb masa tuu dia dah ada pakwe..then aku pulakk memg tak suka kacau awekk org...so,,aku tak contact diaa smpai laa satu hari ni...aku tergerakk nk txt dia just nk wish congratss je sbb dia dapat sambong belajar kt Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan...haa ? macam mana aku tauu dia dpt Matriks ? hahaa ni laaa nk britauu..sbenarnya Pakcik dia sama tempat keje ngn aku...so,,senang la aku nk pasang kabel kn ? heheee gurauu jee...daa tentu tentu laa aku tanya pakcik diaa...kalau tak macam mana aku tau kn...haihh =.=

okayy kita sambong balik cerita tadii...tapi aku tak sangka laa lepas berapa bulan tak berhubung then dia reply txt aku...nasib baik aku simpan lagi no phone dia  heeeee :D  *aku simpan sbb dia laa org pertama yg aku mintak no phone secara gentlemen :") sengall kn aku ? hahahaa

so,,klimaks cerita ni.....Mungkin Ada Hikmahnyaaa kenapa aku didugaa oleh Allah...mungkin keranaa Allah nk menguji kesabaran aku dan aku rasa berbaloi aku bersabarr kerana Allah nk menemukan aku dgn org yang seperti diaa...okayy,,sebenarnya jugaa...hahaa (banyak betul sebenarnya) aku daa jatuh hati dekatt dia...tp aku tauu yg diaa tak sukaa tergesa-gesaa...aku kene lebih banyak bersabarr untuk mencuri hati diaa...heeeee


tuu jee ceritaa aku dan kalau ada cerita lagi pasal dia,,aku cerita kat korang ea ? hahaa
Assalamualaikum <3

*ehh awak...thanks tauu sbb izin kan saya cerita pasal awak kt blog sayaa....saya tak mention nama awak pon :)
*ehh satu lagi....awak jgn fikir bukan bukan tauu...saya memg ikhlas nk kenal dgn awak :")

Tuesday, 10 May 2011

Nasi Berkuah SUNQUICK

Assalamualaikum semuaaaa...

Lamaa daa aku tak tulis entry kn kn..hahaa sbenarnyaa aku busy ngn kejee...biasaa hujungg bulann smpai awall bulann memg busyy buat reportt.....okayy,,intro daa abess....kitaa sambong citee kita untuk kali ni pulakk..

Cerita aku kali ini baru berlaku dlm 20 minit lepass...


ini yang terjadii =.=

aku baru balik dr kedai makan..iaitu Nasi Padang dekatt Larkin...aku tak makan kat sana pon..beli bungkuss jee...smpai jee kt rumahh,,aku tmbah laukk yg mak aku masakk...memg loaded laa kalau tgk dlm pinggan aku tuu...hahaaa then aku buatt laa air kat atas nii...dalam hati ckp,, "pehh ! memg sedapp makan tengah hari aku hari nii..heheee " aku daa tak tahann,,apa lagi...teros laa bentang surat kaborr kt ruang tamuu..biasaa laa aku kalau makan mesti ngadap tv..hahaaa sejurus aku letakk pinggan dan cawan aku yg berisii air kat atas nii....gelas aku bole menyengett dan menyebabkan nasi aku di banjirii air sunquick berperisa buah beri.... =,=

aku pon tergamamm...dan teross di ketawa kn olehh bapakk aku...."ciss ! celake betol laaa" bengkekk jee aku tgk nasi tuu...aku teross amekk piring asing kn kuah tuu...dan dengan tanpa perasaan aku membaca Bismillah dan teros makan...memg sedapp kn makan nasi Berkuah kn Sunquickk... T_T

kalau korg sume nk rasaa...ce try ce tryy kt rumahh...memg sedapp laa...tanpa aku sedari,,aku telah mencipta resepi baru....Nasi Ayam Sunquick Beri...hahahaaaa

nanti aku post citer baru lagi okayy ? hahaa Assalamualaikum  *hati bengkekk lagi...tp perot daa kenyang daa..alhamdulillah...heheeee

*bengkekk mean menyirapp hehee
*muka macam ni ~

Wednesday, 27 April 2011

sukaa sukaa

Assalamualaikum :)

Veryy Talented ! aku sukaa tgk video ni...mungkin sebab,,entahh laa..tp memg minat laaa...susaa laa nk ckp,,korg tgk laa sendrii okay ? *okayy tak okayy tgk jelaa..hahaa


nk aku tuliss kn lirik nyee takk ? hahaa

mari mari tuan dengar ini cerita
perempuan sangat mudah cemburu buat
kalau lakinya orang muda
dia so jealous, tidak percaya
you know apa yang jadi pada suatu hari
I perang besar you see !
tapi baik juga, sudah hilang bengkak
benjolnya dekat sini you suda tak nampak !

kantor saya ada seorang secretary
potongan badannya...phewiittt !
namanya "Mary"
halus kulitnya macam apple
merah bibirnya macam cherry !
salah pandang macam Betty.....

dia mengajak saya pergi makan angin
( you know, she wants to 'romance' )
I tanya "ke mana ? "
she said "kebun bunga"
ini chance baik I said "ok, Senorita !"

tiba di sana si nona mula-lah posing
she makes badan I sejuk
terus I shiverin
she said "Don't be afraid my darling"
saya jawab : "ouhh ! this is so thrilling "

kita pun pergi duduk dekat satu bangku
and then she said "I love You ! "
so then what did I do ? I think you pun tahu...
sudah tentu I kiss the girl bertalu-talu !

saya balik ke rumah cukup senang hati
tapi my wife terpandang lipstick on my pipi

dia menerkam dan menggigit
saya tak malu, terus menjerit !

periuk belanga terbang melayang-layang
menghentam my belakang !
I would like to tanya
kalau you yang kena
wife you juga cemburu jadi what will you do ?
wife you juga cemburu jadi what will you doooo ?

fuhh ! penatt aku taipp lirik ntok korang laa..hahaa 
korg tauu tak,,aku rasa kn..aku nk nyanyi smbil berjogett laa lagu ni kat depan Bini aku nanti..kehkehkehh mauu berkicapp nanti dahii aku kene hempukk ngn Bini aku kn kn...hahahaa !

okayy,,aku ada lagi satuu video ni...video ni aku bagi khas ntok kaum wanitaa kat luarr sanaa..baik korg Tiru Macam Dia ! kehkehkehh..

yang ni pon korg nk lirikk jugakk ? pehh ! memg lemakk habess laa..takpee takpee..aku sabaa je ngn korgg..nah amekk lirik ni ! hahahaa

pandanglaaaah....
lihatlaaaahh....
pinggangku nan ramping
dan dadaku yang bidang
marilah puan puan dan nyonya
sama sama lah pandang perempuan yang cantik
bikin hati goyang

lihatlah pandanglah
rambutku nan ikal
dan mataku yang hitam
inilaaah...
selalu menjadikan... 
orang hilanglah akal
rumah tangga tak kekal
gilakan bayangan...

perempuan tak pandai mejagalah badan
suaminya tentu lekas menjadi bosan
mengerbang rambu macam hantu dalam hutan
suami memandang hampir pengsan...

perempuan kalau sayangkan suaminya
pandang sini 
tirulah seperti saya
jaga bentuk jaga kulit
dan jaga rupa
senyum sayang kau berikan diaaa....

perempuan tak pandai mejagalah badan
suaminya tentu lekas menjadi bosan
mengerbang rambu macam hantu dalam hutan
suami memandang hampir pengsan...

perempuan kalau sayangkan suaminya
pandang sini 
tirulah seperti saya
jaga bentuk jaga kulit
dan jaga rupa
senyum sayang kau berikan diaaa..

pandanglah
lihatlah 
tiru macam sayaa.. !


okayy habess ! kalauu bini aku tak tiruu macam dia,,bia aku pulakk hempukk diaa..tapi manjaa manjaa jee..kehkehkeh 

okayy,,nanti aku smbung laah lagi entry aku...byee2,,assalamualaikum ;")

p/s : jangan fikir bukann bukann kenapa aku post pasal video ni...aku cume nk berhibur dan tiadaa bermaksud apa apa pon..ada faham ? okayy terima kaseh :)



mandi hujan atas moto

Assalamualaikum pelancongg ;")


brrrrr....huishh,,sejukk nyeeee...hehee entryy aku kali ini berlaku siang td..siang tak siang sgt laa dlm pukul 6 petang..haishh punch card tepat kok 6 aku teross balikk rumah dengan hati yg gembiraa..tup tupp keluar metro,,hujann turunn dengan Hebatt nyaa..hahaa aku pon tak pikir panjang tadi,,apa nk jadi,jadi laa...aku lenjann jee balik rumah..nasib baikk aku TERbawakk baju hujan,,kalau tidakk memg sehelai sepinggang jelaa atas motoo..hahaa

masaa kt Danga City tuu,,hujann maseh renyaii lagi laa...sbb tuu aku tegakk jee balik rumah..tp baju hujann aku memg pakai laa..takott tiba tiba hujann turunn dengan Hebatt nyaa..haishh tak kelam kabutt nk brenti pakai baju hujann =,=  lepass tuu,,aku drive daa smpai Holiday Plazaa,,dan dan teross hujan turun lebatt...dan masa hujann turun dengan lebat tuu laa aku bole terfikirr,, "ehh,,kalau kasut aku basah,, susaa laa nk pegi keje esokk...kelam kabutt jugakk aku bukakk kasutt aku campak kt dalam seat box..maklum laa aku pakai wave125 bapak aku punyee...hehee korg tau aku pakai apa kt kaki masa bawak moto ? aku pakai STOKIN jee...hahaa tak macam segan pulakk kn aku atass moto tuu.. da laa masa tu byk gilaa kereta dan moto...memg segann laa masa tuu and nasib baik helmett aku berVisor Gelap...so,,org tak nmpk laa mukaa aku kn...and nasib baik laa jugak kan aku pakai stokin yg sempurna tanpa cacat cela dan BERJENAMA..kehkehkehh brand apa ? daa tentuu tentuu laa brand yg aku jagaa BUM..hehehee

smpaii smpaii rumahh jee,,mak aku tanyaa..."eehh,,cantik kasot ? "  haishhh =.=
lepas tuu aku teros masokk rumah mandi solat then On9 and bebel bebel kt sini...hahahaa
sekiann sajaa citee ntok entryy ni...hahaa *mcm bosann jee blogg aku ni kn kn ? hehee korang pegi laa melencong kt tempatt lain dulu okay ? hahahaaa

jumpe lagi kt lain Entryy..assalamualaikum  ;")

Jog Jog Jog and then KURUS !

Assalamualaikum...selamat pagii ;")

smpai kurus macam ni hehe

entry aku kali ni pasal jogging..aku sbenarnya baru balik jogging bersama ayahh ku dekat Kebun Bungaa..alaaa tempat yg femess tuu..ecehh hehee...aku pon tak tauu kenapa aku bole tergerakk nk pegi jogging arini..padahal terbangun subuhh jee..then,,fikir fikirr kn kenapa aku takde awekk smpai skg kn ? mungkin sbb tak menarik kott..mungkin sbb gemokk ko...apa lagi,,aku pon teros laaa "abah nk pegi jogging ea ? okayy jom! acap nk ikott" hehehee...act kn,,aku daa berazam yg aku nk kuruss mean better laa dr skarang..mmbe tempat keje selalu sindir aku tauu..dia ckp "cap,,yejee ko takdee awek...badan da tough...tgk sikett 'six pack' ko ? " pehhhh ! mendalam siakk ayatt dia...aku tau laa aku tade six pack..takpee takpee..aku nk usahakan laa ni..nanti aku da ada six pack,,aku Tunjukk kt ko...hahaaa

and start from todayy,,aku rasaa aku nk brenti makan nasi laa...sbb "Pe'ah"(maharaja lawak) ckp nasi buat org gemokk...hahahaa...so,,memg seriously nk kuruss laa...org ckp badan aku tough,,tp tuu luarann jee..so,,aku diam jelaa..org da pujii kn...hehehee yg sbenarnye diorg tak tauu aku ni ada "one pack" kehkehkeh...sbb tu aku segann bila org ckp aku tough dan bnde tuu sememangnya tak betul..sbb tuu laa aku nk berubah..hahaaa 

okayy laa..aku nk pegi mandi laa..nk siap siap g keje..arini kt Danga City Mall adaa buat sale ntok barang barang basic..so,,banyak kejee arini..nanti kalau aku balik then ada masa terluang,,aku bebel bebel laa lagi yekk ? hehehee

satu lagi,,korg tggu laa badan aku jd mcm ni
aku rasa,,mcm ni pon da bole daa
kehkehkeh

jumpe lagi di lain Entry..hehee Assalamualaikum  ;")

Tuesday, 26 April 2011

sekarang laah masanyaa

Assalamualaikum...
apaa kabarr pelancongg pelancongg sume ? heheee

entry aku untuk malam ni......aku rasaa,,sekarang laah masanyaa kn sumee ? hahaa *apa yang sekarang laah masanya ? haishh.. okayy relax relax..aku baru nk cerita laa ni...hahaa


entry aku untuk malam ni pasal Report yg aku perlu siap kn..haishh aku rasa baru jee aku hantar Report bulann lepas,,da nk kene buat yg bulan ni punye pulakk =,= memg betol laa org ckp yg skg dunia memg bergerak dgn cepat...ce tengokk tangan kt atass tuu..tangan aku laa tuu tenga tuliss reportt..hahaaa

last report yg aku buat arituu 10 aribulan 4 then skarang 26 aribulan 4 pon daa kene ngadapp balik ? pening peningg...rasaa macam baru semalam jee siap reportt tuu kn..daa laa ruang nk tuliss tuu kecikk jee..bole rabun aku buat reportt macam ni..hahaa yang korg nmpk kat atas ni sehelai jee reportt nya..ni haa aku tunjukk kn byk nye reportt nk buatt

hahaa..byk takk ? 

hahahaa...hamekk ko...kalau byk mcm tuu,,aku resign teross..malas daa nk buat reportt macam tuu..aku keje jadi Jaga lagi baguss...dudukk temenung jee..tak pening kepalaa kn kn..hahaa
okayy sudahh sudahh..mula mulaa nk take 5 jee..pekenaa nes' o segelas kn...ni daa take 30 daa ni...nanti tak siap pulakk reportt aku...hahaa

nanti nanti kitaa citerr citerr lagi yekk...
byee2,,assalamualaikum =)


Nikmat Segelas Nes' O dan Semangkok Mee Hun Goreng

Assalamualaikum kpd pembaca pembaca...

okayy okayy,,entry kali ni mengenai kejadian sebelum aku menikmati Segelas Nes' O dgn Semangkok Mee Hun  Goreng...heheee
Semangkok mee hun goreng hehe

&

Segelas Nes' O panas hehe (tuu bukan tangan aku tau )
okayy okayy...cerita dia bermulaa pada hari Selasa bersamaan 26/4/2011 pada pukul 12.30 tengah hari...hahaa aku pun memulakan kn operasi aku sbagai Tuan kepada bilik aku yg macam sarang tikus..hahaa 
pergghh ! dia punye habukk jgn tanyaa laa ea...kalau masok bilik tuu asik nk bersinn jee keje..haishh =,=

jadi bermulaa laa perkelahian di antara aku dan "si habuk" hahaa bertungkus lumus aku memerangi habukk supaya nyahh/berambus dari bilikk aku....smpai bapak aku bising,, "perlahan kn laa sikett lagu kt bilik tuu ! " hahh ? apa kene mengena lagu ngn aku kemas bilik ni ? hahaa act,,aku bukak lagu kuat kuat kt dlm bilik Along sbb bosan kalau kemas bilikk sunyi jee..asik denga suara aku bersin jee =.= hahaa
then aku sje sje laa check fb kn mana tau ada org comment comment ke kn,,bole ilg kn penat kemas jap..jap lagi akak aku komen then sindir aku pulakk tuu...aku tulis status aku "Kemas bilik Sehinga KEMAS" then dia bole nganjing aku "Ye SEHINGA tauu :P"  haishh aku da geram jee kn kn...hahahaa lepas tu aku ckp laa ngn dia,,aku nga kemas bilik..sbb bila balikk keje nk jugakk laa tgk bilikk tuu kemas cantik..lepas tuu dia bole ckp aku ni mcm daa ada bini pulakk balik keje nk tgk bilik kemas...apalaaa =.=  kalau aku ada bini,,baik aku swoh bini aku je kemas..aku relax baca surat khabar..kehkehkehh ! ;")

okayy berbalik semulaa kepada citer kita tadi...perkelahian "kami" selama 2 jam setengah tauu..then korg kira laa kalau aku bersin 5 minit sekali..berapa byk kali daa aku bersin ? hahaaa
habis sume sume barang aku,,aku cmpk kn ke luar rumahh...hahaa sebutt jelaa,,sumee ada..besi katil, tilam, rak buku, meja cermin, gerobok baju, sume sumee laa...mcm daa nk pindah rumah pulakk...hahaa 

korng nk tgk tak bilik aku ? tak payah laa..bukan nya lawaa pon mcm bilik korg kn kn..hahaaa then lepas siap kemas kemas tuu  aku teros pergi mandi sbb badan aku daa gatal gatal kene habukk...aku sebenarnya allergic ngn habuk ni..nanti kulit gatal gatal ngn selsema mesti datang menjenguk hidung aku ni..haishhh =,=
after mandi aku solat zohor sbb takut telepas pulakk waktu solat nya then smpai Klimaks jugakk...kehkehkeh then aku pon makan laa Sarapan a.k.a Lunch aku ni...iaituu Segelas Nes' O dan Semangkok Mee Hun Gorenggg....~  Tamatt daa..nanti citer lagi yee ? hahahaa

byee,,have a nice dayy readers ! Assalamualaikum  ;")






N . O . R . M . A . L

Assalamualaikum sumee...
Selamat pagi...

entry normal sambungan entry Pataaaah Hati hehee.. korang dengar laa,,lagu pon da lain kn...hahaa *pelik pelik jee aku ni kan..tapi takpe,,korg layan jelaa kalau nk layann...hahaa  pagi ni cuaca cerahh kn kn ? kalau korg tengah tido lagi memg laa tak tauu cerah ke tak kn..haishh =,=
kini aku da kembali normal...hati aku ? aku daa hantar welding daa..da okayy balik daa..bahagian yg pataaah tuu aku daa semen cantik cantik daa..hahaa

apa lagi nk tuliss ekk ? haishh pagi pagi ni kurang idea laaa...hahaa

okayy,,aku belom breakfast lagi.. aku nk pegi mandi then breakfast then tgk tv then.....okay da abess..

Semogaa hari ini lebih baik dari semalam ;D
Assalamualaikum...

Monday, 25 April 2011

Pataaaah Hati

Assalamualaikum pembacaa...

entry kali aku malas nk ckp byk byk sbb hati pon tengah sakit...aku dendang kn lagu ni ntok korang laa...korang dengaa ngn faham sendri laa yee...

nah amekk lirik bacaa ! hahaaa



Patah hatiku
Membawa derita
Merajuklah diri
Merajuk diri
Tak tentu haluan

Patah hati ku
Membawa derita
Merajuklah diri
Merajuk diri tak tentu haluan

Ku harap janjimu
Bahagia selalu
Sayang
Rupanya patah
Rupanya patah di tengah jalan

Hendak diulang... Hendak diulang
Resah menanggung
Sayang
Kenanglah jangan
Kenanglah jangan disebut pun jangan

Hancur hatiku
Di dalam nestapa
Mengenangkan nasib
Mengenang nasib diriku malang

Hancu hatiku
Di dalam nestapa
Mengenangkan nasib
Mengenang nasib diriku malang

Maksud hatiku
Maksud hatiku
Bahagia bersama
Sayang
Apakan daya
Diriku miskin
Harta tak punya

Ingin ku petik
Bintang yang tinggi
Sayang
Tanganku hangus
Tanganku hangus disambar petir


Friday, 22 April 2011

penat dgn kerja yg memenatkan

Hellooooooo readers ! =)

Penatt tajukk kali nii

penat lebih kurang macam ni laa..hehe

kali ini punya cerita pasal kerjaa aku...haishh kerjaa yg penat smpai nk cerita pon da naik penatt da ni..hahaaa
org slalu kata..

"penat ? apa yg penat nya jaga spender..bukan nya bukak bill pon...ko berdiri tgk spender tuu pon penat ke ? "

"ciss ! kau tak buat keje aku ko diam laa ! ko bukan tauu pon penat nk kira stok spender ni macam mana " =,= hatiku marah dengan bengis...hehee tp serius memg penatt kalau time time da nk hujung bulan ni..nk kiraa stok yg beratus-ratus tuu...nk buat reportt lagi...kalau jaga satu tempat takpe,ni duaa ! *mcm byk sgt jee...hehee tp dua kn lebih dr satu,,mean byk laa jugakk...kalau jaga satu brand takpe,,ni duaa brand...

untuk pengetahuan korg sume,,aku kerja sbagai promoter di metrojaya plaza pelangi dengan metrojaya danga city mall...aku mempromotkan seluar dalam lelaki yg berjenama BUM & DIESEL...*RON 95 akan menyusul tiba...kehkehkeh

biasanyaa time time cenggini laa aku nyaa busy smpai...tp petang aku baru siapp kira stok kt danga city...then,,esok ngn lusaa aku akan spend time kt pelangi..ecehh,,spend time kejadahnyaa...hahahaa
so,siapa siapa nk beli spender,,jumpe laa aku...harga tetap sama jgn risauu..kehkehkeh

sampai sini jelaa entry aku ni..byk lagi keje aku yg tak siapp..nty kalau aku da free seket,,aku post lagi entry bru okayy ? hahaa
sekian cite aku,,salam =)

budakk gedikk ! =)

Assalamualaikum pembaca-pembaca sekalian....*eceh,,mcm ramai jee yg baca kn kn...hahaa

Entry aku kali ni pasal sorang aweks kt muka bumi yg luas ni...hehee first of all,,aku nk ckp selamat datang kepada pembaca pembaca baruu...hehehee

Apa kene mengena awekk ni ngn tajukk entryy kali ni kan ? *mesti korg tertanya-tanya kononnyaa...hahaa
okayy okayy aku ceritaa...kepohh gedikk mengadaa adalah sebahagian daripadaa diaa...perangai diaa memg macam tuu dan sgt menggeli kn hati...caraa dia menggedik bukann annoying okayy...dia tersangaat laa comel *padaa aku laa...hahaa....act,,aku ada gmbaa yg seirass ngn diaa..japp japp

ni Yuna tauu bukan diaa

tapi aku ckp tadi seirass laa tapi tak sama sgt...sbb apa tak sama ? sbb dia ni tembam tembam sikitt...diaa berisi sikitt..heheee *dia kata memg tak samaa pon..hahaaa emm,,apa lagi nk ckp ekk... =.=

okayy2..kita org memg rapat sbagai kawan sbb dia ni memg Peramah sgtt sgtt...mudahh berkawann laa senang citee...kita org daa declare...wohoooo !  tp declare sbagaii kawan untuk selama-lamanyaa..ngeee ;D 
okayy,,tuu ajee aku nk kongsi ngn korang pasal awekk ni....tamat laa sudaa kesahh sorg awekk kt bumi ni..hehehee


p/s : kepada lelaki-lelaki di luar sana,,anda rasaa anda hebat ?  cube try tackle awekk ni...kalau dpt aku respect korg lahhh ! hahahaaaa 
sekian,Salam =)




Friday, 15 April 2011

kecewaaaa

Salam pembaca sekaliann....

da lamaa kau tak post ceritaa baru kan kan kan...hehee mula mula aku ingat kan da malas da nak berblogging bloggin ni...tapi di sebab kan aku da ada terlalu banyak cerita,,aku rasaa da tiba masanyaa aku smbong balik keje keje menulis yang da lama terbengkalai ni....korg sume pon da memberontakk tunggu entry aku yg baru kn ? hahaaa *perasan jee kan aku ni...baru 3 entry daa kecoh macam 200 entry...kehkehkehh

Okayy..entry aku kali ni pasal 'Kecewa'...

                                                        *gambar aku tengah frust

aku rasaa laa kan...da nk lebihh 10 kali laaa aku "frust"...haishh tak tauu laa apa nk jadi ngn aku ni...*kawan aku ckp aku hensem,,tp kenapa aku tak dpt dpt lagi nk tackle makwe haa ? susaa betol dugaan yang Allah beri kat aku ni....mungkin belom masanyaa lagi kott...*sedap kn hati sndri..hahaaa :D
(act aku sedar,,aku memg laa tak hensem sbb tuu takde makwe sampai skang  =.= )

okayy,,sudaa sudaa..aku da malas nk fikir pasal cinta cinta ni...aku rasa macam ni jelaa ea kawan,,kita kawan kawan jelaa macam biasa...kalau ada jodoh adalaaa bak kata sorg awekk ni yg da melepas..hahaaa tp takpee,aku okayy macam biasa..seperti yg mula-mulaa aku beritahu korg,,aku memg da biasaa dengan situasi ni...sedih tuu jgn tanyaa laa kan memg terSgt sedihh sbb tak dpt apa yg diingin kn..tp aku redhaa jelaaa..semua tuu kehendak Allah..we just follow the flow...kehkehkehh

mcm sebelum sebelum ni jugakk,,aku seperti dulu memg tak pandai nk ckp banyakk banyakk macam sorg awekk yg da melepas ni..nanti nanti laa aku story pasal diaa...dia memg special laa bagi aku...susaa nk cari woooo..hahaaa
okayy laa,,nanti nanti aku sambong lagi...korg kalau bosan,,britauu laa..nanti aku tuliss lagi bia bosan..kehkehkeh

gerakk dlu,,assalam :)

Monday, 21 February 2011

Ceritaa Tempat Kerjaa

Matahari sedang memancarkan cahayanya ke bumi...sedang aku dibuai dengan angin kipas yang laju kerana cuaca yang agak panas hari ini...aku teringat akan sahabat/kawan/rakan/friend *mana-mana korng nk baca suka hati* di tempat kerja...diorg tengah buat apa yee agak nyaa...orang kuat kt tempat kerja aku nama die Norafidah atau Kak Fidah atau juga Otai...die di gelar otai sbb die daa kerja dekat Jusco Tebrau City selama 5 tahun...Otai ni da kerja lama daa dan dia tak pernah bosan memandang Spender-spender yang tidak pernah berubah bentuk kt situu...die permanent untuk Brand Renoma,,tp aku bukan bekerja di bawah dia...aku bekerja di bawah permanent aku - Bidin atau nama sebenarnya Hafiz...Bidin ialah gelaran sempena nama bapanya *maaf kn aku laa Din,,aku tak berniat pon nk kutuk ko...hahaaa :D * Bidin ni dia bekerja sebagai permanent BUM mean aku ni kerja part-time BUM laa dan seorang lagi ialah Syed iaitu part-time Otai...sedang aku berangan-angan,,tiba-tiba handphone aku berbunyi-bunyi..

"trutt trutt,, trutt trutt..."

"ada org call pulakk" kata hati aku...aku pon dengan malasnyaa menjawab panggilan tuu...

"hello,,assalamualaikum..."

"wa'alaikumsalam....capp,,ko tengah buat apa tuu ? "  dengan selamba nya dia mengganggu waktuu rehatt aku...

"aku tengah rilek-rilek laa dekat rumah,, kenapa Syed ? "  balas aku dengan pantas .

"emm,,ko bole datang kerja takk ? petang ni kol 5...kak fidah nk pakai orang laa "

"bolee je...aku pon skarang tak de buat apa pon..okayy laa...nanti kol 5 aku datang.." balas aku dengan rasa gembira nyaa...

aku baru je berangan pasal orang tuaa tuu,,da dia nk panggil aku masok kerja pulak...mungkin itu rezeki yang Allah nk beri dekat aku kan...diorang ni memg happening...kalau pergi kerja sana,,memang tak rasa macam korang kerja laa...rasa macam lepak dengan member2...okayy,,korang bayangkan laa,,aku kerja dekat area Spender-spender tuu...kerja kat situu tak payah nk serve customer..satu lagi kerja kat situu memang rilekk je...korang kemas-kemas barang yang bersepah,,lepas tuu nk buat apa ? berangan laaa atau dalam erti kata lain *menonggeng je* hahaa...ayat tuu memg tak boleh jauh dengan aku and partner tempat kerja aku...bila kito orang da habis kemas-kemas atau keluar kan stok,,aktiviti wajib ialah menonggeng dan bergosip...seronok kan ? hahaaa :)

apaa ? aku pergi kerja naik apaa ?

sabaa laa yee..aku baru nk story ngn korang laa ni..hehee...aku pergi kerja menaiki motosikal dan motosikal tuu mestila kepunyaan aku BAPAK aku =,=....okayy (!) aku takde moto lagi sekarang sbb aku belum cukup duit nk beli moto...ehh,,ni da masok topik lain da ni..tuu maknenya aku da kehabisan cerita tentang tempat kerja aku...kalau aku ada story,,nanti aku cerita lagi okayy ? daa-daa aku nk siap-siap pergi kerja ni...

sebelum tuu,,dengar pantun dua kerat dari aku dulu..okayy ?  *nk tak nk,,dengar (baca) jelaa* hahaa :)

Pergi Kedai Beli Maggi,,
Ada Masa Nanti Aku Tulis Lag... hehee

Peace, No War,,
Takde Pitih, Gadai Seluar... hahaa



p/s : tunggu jelaa LC aku keluar dari kedai nanti...hahaa :)  assalamualaikum (!)

Siapaa Aku ?

Assalamualaikum....  :)


Ini blog pertama aku...aku seperti baru dilahirkan *sebagai blogger*...aku sbenarnya saje je create blog ni sbb nk rasaa apa yang orang lain rasa bila diorang menulis blog diorang *nk cari pengalaman org kata* hahaa....aku sekarang sedang menunggu keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yg akan keluar tidak lama lagi...*seramm woooo*.... aku sebenarnya tak pandai sangat pon nk bercerita tentang kisah hidop aku apatah lagi nk menulis *menaip sebenarnye* dan berkongsi pengalaman aku ngn korg...aku just nk penuh kn waktu terbuang aku dengan bercerita...emm,,aaa,,aku pon da tak tauu nk cakap apaa...aLmaklumlah kan,,budakk hingusan lagi dalam dunia blog ni...aku rasa tuu je yang aku nk kongsikan buat masa ni..nanti aku post lagi okay ?  :)


p/s : act, otak aku da blank daa...hahaa =,=