Wednesday, 27 April 2011

sukaa sukaa

Assalamualaikum :)

Veryy Talented ! aku sukaa tgk video ni...mungkin sebab,,entahh laa..tp memg minat laaa...susaa laa nk ckp,,korg tgk laa sendrii okay ? *okayy tak okayy tgk jelaa..hahaa


nk aku tuliss kn lirik nyee takk ? hahaa

mari mari tuan dengar ini cerita
perempuan sangat mudah cemburu buat
kalau lakinya orang muda
dia so jealous, tidak percaya
you know apa yang jadi pada suatu hari
I perang besar you see !
tapi baik juga, sudah hilang bengkak
benjolnya dekat sini you suda tak nampak !

kantor saya ada seorang secretary
potongan badannya...phewiittt !
namanya "Mary"
halus kulitnya macam apple
merah bibirnya macam cherry !
salah pandang macam Betty.....

dia mengajak saya pergi makan angin
( you know, she wants to 'romance' )
I tanya "ke mana ? "
she said "kebun bunga"
ini chance baik I said "ok, Senorita !"

tiba di sana si nona mula-lah posing
she makes badan I sejuk
terus I shiverin
she said "Don't be afraid my darling"
saya jawab : "ouhh ! this is so thrilling "

kita pun pergi duduk dekat satu bangku
and then she said "I love You ! "
so then what did I do ? I think you pun tahu...
sudah tentu I kiss the girl bertalu-talu !

saya balik ke rumah cukup senang hati
tapi my wife terpandang lipstick on my pipi

dia menerkam dan menggigit
saya tak malu, terus menjerit !

periuk belanga terbang melayang-layang
menghentam my belakang !
I would like to tanya
kalau you yang kena
wife you juga cemburu jadi what will you do ?
wife you juga cemburu jadi what will you doooo ?

fuhh ! penatt aku taipp lirik ntok korang laa..hahaa 
korg tauu tak,,aku rasa kn..aku nk nyanyi smbil berjogett laa lagu ni kat depan Bini aku nanti..kehkehkehh mauu berkicapp nanti dahii aku kene hempukk ngn Bini aku kn kn...hahahaa !

okayy,,aku ada lagi satuu video ni...video ni aku bagi khas ntok kaum wanitaa kat luarr sanaa..baik korg Tiru Macam Dia ! kehkehkehh..

yang ni pon korg nk lirikk jugakk ? pehh ! memg lemakk habess laa..takpee takpee..aku sabaa je ngn korgg..nah amekk lirik ni ! hahahaa

pandanglaaaah....
lihatlaaaahh....
pinggangku nan ramping
dan dadaku yang bidang
marilah puan puan dan nyonya
sama sama lah pandang perempuan yang cantik
bikin hati goyang

lihatlah pandanglah
rambutku nan ikal
dan mataku yang hitam
inilaaah...
selalu menjadikan... 
orang hilanglah akal
rumah tangga tak kekal
gilakan bayangan...

perempuan tak pandai mejagalah badan
suaminya tentu lekas menjadi bosan
mengerbang rambu macam hantu dalam hutan
suami memandang hampir pengsan...

perempuan kalau sayangkan suaminya
pandang sini 
tirulah seperti saya
jaga bentuk jaga kulit
dan jaga rupa
senyum sayang kau berikan diaaa....

perempuan tak pandai mejagalah badan
suaminya tentu lekas menjadi bosan
mengerbang rambu macam hantu dalam hutan
suami memandang hampir pengsan...

perempuan kalau sayangkan suaminya
pandang sini 
tirulah seperti saya
jaga bentuk jaga kulit
dan jaga rupa
senyum sayang kau berikan diaaa..

pandanglah
lihatlah 
tiru macam sayaa.. !


okayy habess ! kalauu bini aku tak tiruu macam dia,,bia aku pulakk hempukk diaa..tapi manjaa manjaa jee..kehkehkeh 

okayy,,nanti aku smbung laah lagi entry aku...byee2,,assalamualaikum ;")

p/s : jangan fikir bukann bukann kenapa aku post pasal video ni...aku cume nk berhibur dan tiadaa bermaksud apa apa pon..ada faham ? okayy terima kaseh :)



mandi hujan atas moto

Assalamualaikum pelancongg ;")


brrrrr....huishh,,sejukk nyeeee...hehee entryy aku kali ini berlaku siang td..siang tak siang sgt laa dlm pukul 6 petang..haishh punch card tepat kok 6 aku teross balikk rumah dengan hati yg gembiraa..tup tupp keluar metro,,hujann turunn dengan Hebatt nyaa..hahaa aku pon tak pikir panjang tadi,,apa nk jadi,jadi laa...aku lenjann jee balik rumah..nasib baikk aku TERbawakk baju hujan,,kalau tidakk memg sehelai sepinggang jelaa atas motoo..hahaa

masaa kt Danga City tuu,,hujann maseh renyaii lagi laa...sbb tuu aku tegakk jee balik rumah..tp baju hujann aku memg pakai laa..takott tiba tiba hujann turunn dengan Hebatt nyaa..haishh tak kelam kabutt nk brenti pakai baju hujann =,=  lepass tuu,,aku drive daa smpai Holiday Plazaa,,dan dan teross hujan turun lebatt...dan masa hujann turun dengan lebat tuu laa aku bole terfikirr,, "ehh,,kalau kasut aku basah,, susaa laa nk pegi keje esokk...kelam kabutt jugakk aku bukakk kasutt aku campak kt dalam seat box..maklum laa aku pakai wave125 bapak aku punyee...hehee korg tau aku pakai apa kt kaki masa bawak moto ? aku pakai STOKIN jee...hahaa tak macam segan pulakk kn aku atass moto tuu.. da laa masa tu byk gilaa kereta dan moto...memg segann laa masa tuu and nasib baik helmett aku berVisor Gelap...so,,org tak nmpk laa mukaa aku kn...and nasib baik laa jugak kan aku pakai stokin yg sempurna tanpa cacat cela dan BERJENAMA..kehkehkehh brand apa ? daa tentuu tentuu laa brand yg aku jagaa BUM..hehehee

smpaii smpaii rumahh jee,,mak aku tanyaa..."eehh,,cantik kasot ? "  haishhh =.=
lepas tuu aku teros masokk rumah mandi solat then On9 and bebel bebel kt sini...hahahaa
sekiann sajaa citee ntok entryy ni...hahaa *mcm bosann jee blogg aku ni kn kn ? hehee korang pegi laa melencong kt tempatt lain dulu okay ? hahahaaa

jumpe lagi kt lain Entryy..assalamualaikum  ;")

Jog Jog Jog and then KURUS !

Assalamualaikum...selamat pagii ;")

smpai kurus macam ni hehe

entry aku kali ni pasal jogging..aku sbenarnya baru balik jogging bersama ayahh ku dekat Kebun Bungaa..alaaa tempat yg femess tuu..ecehh hehee...aku pon tak tauu kenapa aku bole tergerakk nk pegi jogging arini..padahal terbangun subuhh jee..then,,fikir fikirr kn kenapa aku takde awekk smpai skg kn ? mungkin sbb tak menarik kott..mungkin sbb gemokk ko...apa lagi,,aku pon teros laaa "abah nk pegi jogging ea ? okayy jom! acap nk ikott" hehehee...act kn,,aku daa berazam yg aku nk kuruss mean better laa dr skarang..mmbe tempat keje selalu sindir aku tauu..dia ckp "cap,,yejee ko takdee awek...badan da tough...tgk sikett 'six pack' ko ? " pehhhh ! mendalam siakk ayatt dia...aku tau laa aku tade six pack..takpee takpee..aku nk usahakan laa ni..nanti aku da ada six pack,,aku Tunjukk kt ko...hahaaa

and start from todayy,,aku rasaa aku nk brenti makan nasi laa...sbb "Pe'ah"(maharaja lawak) ckp nasi buat org gemokk...hahahaa...so,,memg seriously nk kuruss laa...org ckp badan aku tough,,tp tuu luarann jee..so,,aku diam jelaa..org da pujii kn...hehehee yg sbenarnye diorg tak tauu aku ni ada "one pack" kehkehkeh...sbb tu aku segann bila org ckp aku tough dan bnde tuu sememangnya tak betul..sbb tuu laa aku nk berubah..hahaaa 

okayy laa..aku nk pegi mandi laa..nk siap siap g keje..arini kt Danga City Mall adaa buat sale ntok barang barang basic..so,,banyak kejee arini..nanti kalau aku balik then ada masa terluang,,aku bebel bebel laa lagi yekk ? hehehee

satu lagi,,korg tggu laa badan aku jd mcm ni
aku rasa,,mcm ni pon da bole daa
kehkehkeh

jumpe lagi di lain Entry..hehee Assalamualaikum  ;")

Tuesday, 26 April 2011

sekarang laah masanyaa

Assalamualaikum...
apaa kabarr pelancongg pelancongg sume ? heheee

entry aku untuk malam ni......aku rasaa,,sekarang laah masanyaa kn sumee ? hahaa *apa yang sekarang laah masanya ? haishh.. okayy relax relax..aku baru nk cerita laa ni...hahaa


entry aku untuk malam ni pasal Report yg aku perlu siap kn..haishh aku rasa baru jee aku hantar Report bulann lepas,,da nk kene buat yg bulan ni punye pulakk =,= memg betol laa org ckp yg skg dunia memg bergerak dgn cepat...ce tengokk tangan kt atass tuu..tangan aku laa tuu tenga tuliss reportt..hahaaa

last report yg aku buat arituu 10 aribulan 4 then skarang 26 aribulan 4 pon daa kene ngadapp balik ? pening peningg...rasaa macam baru semalam jee siap reportt tuu kn..daa laa ruang nk tuliss tuu kecikk jee..bole rabun aku buat reportt macam ni..hahaa yang korg nmpk kat atas ni sehelai jee reportt nya..ni haa aku tunjukk kn byk nye reportt nk buatt

hahaa..byk takk ? 

hahahaa...hamekk ko...kalau byk mcm tuu,,aku resign teross..malas daa nk buat reportt macam tuu..aku keje jadi Jaga lagi baguss...dudukk temenung jee..tak pening kepalaa kn kn..hahaa
okayy sudahh sudahh..mula mulaa nk take 5 jee..pekenaa nes' o segelas kn...ni daa take 30 daa ni...nanti tak siap pulakk reportt aku...hahaa

nanti nanti kitaa citerr citerr lagi yekk...
byee2,,assalamualaikum =)


Nikmat Segelas Nes' O dan Semangkok Mee Hun Goreng

Assalamualaikum kpd pembaca pembaca...

okayy okayy,,entry kali ni mengenai kejadian sebelum aku menikmati Segelas Nes' O dgn Semangkok Mee Hun  Goreng...heheee
Semangkok mee hun goreng hehe

&

Segelas Nes' O panas hehe (tuu bukan tangan aku tau )
okayy okayy...cerita dia bermulaa pada hari Selasa bersamaan 26/4/2011 pada pukul 12.30 tengah hari...hahaa aku pun memulakan kn operasi aku sbagai Tuan kepada bilik aku yg macam sarang tikus..hahaa 
pergghh ! dia punye habukk jgn tanyaa laa ea...kalau masok bilik tuu asik nk bersinn jee keje..haishh =,=

jadi bermulaa laa perkelahian di antara aku dan "si habuk" hahaa bertungkus lumus aku memerangi habukk supaya nyahh/berambus dari bilikk aku....smpai bapak aku bising,, "perlahan kn laa sikett lagu kt bilik tuu ! " hahh ? apa kene mengena lagu ngn aku kemas bilik ni ? hahaa act,,aku bukak lagu kuat kuat kt dlm bilik Along sbb bosan kalau kemas bilikk sunyi jee..asik denga suara aku bersin jee =.= hahaa
then aku sje sje laa check fb kn mana tau ada org comment comment ke kn,,bole ilg kn penat kemas jap..jap lagi akak aku komen then sindir aku pulakk tuu...aku tulis status aku "Kemas bilik Sehinga KEMAS" then dia bole nganjing aku "Ye SEHINGA tauu :P"  haishh aku da geram jee kn kn...hahahaa lepas tu aku ckp laa ngn dia,,aku nga kemas bilik..sbb bila balikk keje nk jugakk laa tgk bilikk tuu kemas cantik..lepas tuu dia bole ckp aku ni mcm daa ada bini pulakk balik keje nk tgk bilik kemas...apalaaa =.=  kalau aku ada bini,,baik aku swoh bini aku je kemas..aku relax baca surat khabar..kehkehkehh ! ;")

okayy berbalik semulaa kepada citer kita tadi...perkelahian "kami" selama 2 jam setengah tauu..then korg kira laa kalau aku bersin 5 minit sekali..berapa byk kali daa aku bersin ? hahaaa
habis sume sume barang aku,,aku cmpk kn ke luar rumahh...hahaa sebutt jelaa,,sumee ada..besi katil, tilam, rak buku, meja cermin, gerobok baju, sume sumee laa...mcm daa nk pindah rumah pulakk...hahaa 

korng nk tgk tak bilik aku ? tak payah laa..bukan nya lawaa pon mcm bilik korg kn kn..hahaaa then lepas siap kemas kemas tuu  aku teros pergi mandi sbb badan aku daa gatal gatal kene habukk...aku sebenarnya allergic ngn habuk ni..nanti kulit gatal gatal ngn selsema mesti datang menjenguk hidung aku ni..haishhh =,=
after mandi aku solat zohor sbb takut telepas pulakk waktu solat nya then smpai Klimaks jugakk...kehkehkeh then aku pon makan laa Sarapan a.k.a Lunch aku ni...iaituu Segelas Nes' O dan Semangkok Mee Hun Gorenggg....~  Tamatt daa..nanti citer lagi yee ? hahahaa

byee,,have a nice dayy readers ! Assalamualaikum  ;")






N . O . R . M . A . L

Assalamualaikum sumee...
Selamat pagi...

entry normal sambungan entry Pataaaah Hati hehee.. korang dengar laa,,lagu pon da lain kn...hahaa *pelik pelik jee aku ni kan..tapi takpe,,korg layan jelaa kalau nk layann...hahaa  pagi ni cuaca cerahh kn kn ? kalau korg tengah tido lagi memg laa tak tauu cerah ke tak kn..haishh =,=
kini aku da kembali normal...hati aku ? aku daa hantar welding daa..da okayy balik daa..bahagian yg pataaah tuu aku daa semen cantik cantik daa..hahaa

apa lagi nk tuliss ekk ? haishh pagi pagi ni kurang idea laaa...hahaa

okayy,,aku belom breakfast lagi.. aku nk pegi mandi then breakfast then tgk tv then.....okay da abess..

Semogaa hari ini lebih baik dari semalam ;D
Assalamualaikum...

Monday, 25 April 2011

Pataaaah Hati

Assalamualaikum pembacaa...

entry kali aku malas nk ckp byk byk sbb hati pon tengah sakit...aku dendang kn lagu ni ntok korang laa...korang dengaa ngn faham sendri laa yee...

nah amekk lirik bacaa ! hahaaa



Patah hatiku
Membawa derita
Merajuklah diri
Merajuk diri
Tak tentu haluan

Patah hati ku
Membawa derita
Merajuklah diri
Merajuk diri tak tentu haluan

Ku harap janjimu
Bahagia selalu
Sayang
Rupanya patah
Rupanya patah di tengah jalan

Hendak diulang... Hendak diulang
Resah menanggung
Sayang
Kenanglah jangan
Kenanglah jangan disebut pun jangan

Hancur hatiku
Di dalam nestapa
Mengenangkan nasib
Mengenang nasib diriku malang

Hancu hatiku
Di dalam nestapa
Mengenangkan nasib
Mengenang nasib diriku malang

Maksud hatiku
Maksud hatiku
Bahagia bersama
Sayang
Apakan daya
Diriku miskin
Harta tak punya

Ingin ku petik
Bintang yang tinggi
Sayang
Tanganku hangus
Tanganku hangus disambar petir


Friday, 22 April 2011

penat dgn kerja yg memenatkan

Hellooooooo readers ! =)

Penatt tajukk kali nii

penat lebih kurang macam ni laa..hehe

kali ini punya cerita pasal kerjaa aku...haishh kerjaa yg penat smpai nk cerita pon da naik penatt da ni..hahaaa
org slalu kata..

"penat ? apa yg penat nya jaga spender..bukan nya bukak bill pon...ko berdiri tgk spender tuu pon penat ke ? "

"ciss ! kau tak buat keje aku ko diam laa ! ko bukan tauu pon penat nk kira stok spender ni macam mana " =,= hatiku marah dengan bengis...hehee tp serius memg penatt kalau time time da nk hujung bulan ni..nk kiraa stok yg beratus-ratus tuu...nk buat reportt lagi...kalau jaga satu tempat takpe,ni duaa ! *mcm byk sgt jee...hehee tp dua kn lebih dr satu,,mean byk laa jugakk...kalau jaga satu brand takpe,,ni duaa brand...

untuk pengetahuan korg sume,,aku kerja sbagai promoter di metrojaya plaza pelangi dengan metrojaya danga city mall...aku mempromotkan seluar dalam lelaki yg berjenama BUM & DIESEL...*RON 95 akan menyusul tiba...kehkehkeh

biasanyaa time time cenggini laa aku nyaa busy smpai...tp petang aku baru siapp kira stok kt danga city...then,,esok ngn lusaa aku akan spend time kt pelangi..ecehh,,spend time kejadahnyaa...hahahaa
so,siapa siapa nk beli spender,,jumpe laa aku...harga tetap sama jgn risauu..kehkehkeh

sampai sini jelaa entry aku ni..byk lagi keje aku yg tak siapp..nty kalau aku da free seket,,aku post lagi entry bru okayy ? hahaa
sekian cite aku,,salam =)

budakk gedikk ! =)

Assalamualaikum pembaca-pembaca sekalian....*eceh,,mcm ramai jee yg baca kn kn...hahaa

Entry aku kali ni pasal sorang aweks kt muka bumi yg luas ni...hehee first of all,,aku nk ckp selamat datang kepada pembaca pembaca baruu...hehehee

Apa kene mengena awekk ni ngn tajukk entryy kali ni kan ? *mesti korg tertanya-tanya kononnyaa...hahaa
okayy okayy aku ceritaa...kepohh gedikk mengadaa adalah sebahagian daripadaa diaa...perangai diaa memg macam tuu dan sgt menggeli kn hati...caraa dia menggedik bukann annoying okayy...dia tersangaat laa comel *padaa aku laa...hahaa....act,,aku ada gmbaa yg seirass ngn diaa..japp japp

ni Yuna tauu bukan diaa

tapi aku ckp tadi seirass laa tapi tak sama sgt...sbb apa tak sama ? sbb dia ni tembam tembam sikitt...diaa berisi sikitt..heheee *dia kata memg tak samaa pon..hahaaa emm,,apa lagi nk ckp ekk... =.=

okayy2..kita org memg rapat sbagai kawan sbb dia ni memg Peramah sgtt sgtt...mudahh berkawann laa senang citee...kita org daa declare...wohoooo !  tp declare sbagaii kawan untuk selama-lamanyaa..ngeee ;D 
okayy,,tuu ajee aku nk kongsi ngn korang pasal awekk ni....tamat laa sudaa kesahh sorg awekk kt bumi ni..hehehee


p/s : kepada lelaki-lelaki di luar sana,,anda rasaa anda hebat ?  cube try tackle awekk ni...kalau dpt aku respect korg lahhh ! hahahaaaa 
sekian,Salam =)




Friday, 15 April 2011

kecewaaaa

Salam pembaca sekaliann....

da lamaa kau tak post ceritaa baru kan kan kan...hehee mula mula aku ingat kan da malas da nak berblogging bloggin ni...tapi di sebab kan aku da ada terlalu banyak cerita,,aku rasaa da tiba masanyaa aku smbong balik keje keje menulis yang da lama terbengkalai ni....korg sume pon da memberontakk tunggu entry aku yg baru kn ? hahaaa *perasan jee kan aku ni...baru 3 entry daa kecoh macam 200 entry...kehkehkehh

Okayy..entry aku kali ni pasal 'Kecewa'...

                                                        *gambar aku tengah frust

aku rasaa laa kan...da nk lebihh 10 kali laaa aku "frust"...haishh tak tauu laa apa nk jadi ngn aku ni...*kawan aku ckp aku hensem,,tp kenapa aku tak dpt dpt lagi nk tackle makwe haa ? susaa betol dugaan yang Allah beri kat aku ni....mungkin belom masanyaa lagi kott...*sedap kn hati sndri..hahaaa :D
(act aku sedar,,aku memg laa tak hensem sbb tuu takde makwe sampai skang  =.= )

okayy,,sudaa sudaa..aku da malas nk fikir pasal cinta cinta ni...aku rasa macam ni jelaa ea kawan,,kita kawan kawan jelaa macam biasa...kalau ada jodoh adalaaa bak kata sorg awekk ni yg da melepas..hahaaa tp takpee,aku okayy macam biasa..seperti yg mula-mulaa aku beritahu korg,,aku memg da biasaa dengan situasi ni...sedih tuu jgn tanyaa laa kan memg terSgt sedihh sbb tak dpt apa yg diingin kn..tp aku redhaa jelaaa..semua tuu kehendak Allah..we just follow the flow...kehkehkehh

mcm sebelum sebelum ni jugakk,,aku seperti dulu memg tak pandai nk ckp banyakk banyakk macam sorg awekk yg da melepas ni..nanti nanti laa aku story pasal diaa...dia memg special laa bagi aku...susaa nk cari woooo..hahaaa
okayy laa,,nanti nanti aku sambong lagi...korg kalau bosan,,britauu laa..nanti aku tuliss lagi bia bosan..kehkehkeh

gerakk dlu,,assalam :)