Thursday, 16 June 2011

Percutian 3 hari 2 malam

Assalamualaikum :")
Okay..malam ni aku nk cerita kt korang pasal percutian 3 hari 2 malam yg aku nikmati di......






Okayy..kt sini aku pergi bercuti iaitu di Tioman Rock Beach Resort !!  tempat ni memg sempoii...relax and enjoyy...event tempat ni baru nk naik semula tp aku memg enjoy ngn family aku bercuti kt sini...act,,Rock Beach Resort ni baru sahaja diusahakan oleh pengusaha baru...sebelum ni nama tempat ni bukan Rock tp apa entah aku tak tauu.hahaa okayy abaikan yg lama dan kita nikmati yang baru...okayy ? hehee
aku ada gamba lagi untuk korang...sebagai halwa mata laa katakan...hehee *aku terus terang jelaa...aku tak amek tauu gamba gamba ni semua..aku search kt internet jee..tp sume nye sama macam aku tgk kt sana..hehee







okayy...tu baru tempat tinggal aku...skg aku nk cerita pasal tempat aku berkunjung semasa berada di sana..korang baca jelaa okay ? hahaaa first day aku kt sana just relax(tidur) and mandi laut jee...the next day aku pergi ke Tekek iaitu tempat membeli belah yg juga di kenali sbagai Zon Bebas Cukai..so korang boleh laa berbelanja besar kn kn ? hahaa lepas pegi Tekek,,kita org enjoy ngn Snorkeling dekat Marine Park tgk hidupan laut yg sgt cantik..heeeee :") then baru pergi tempat terakhir iaitu Pulau Rengis..aktiviti di Pulau Rengis juga sama dgn Marine Park tapi kt Rengis kita org tgk Batu Karangg...pehh ! memg cantikk :")  bawah ni gambar Tekek , Marine Park and Pulau Rengis...

ni laa Tekek :")


yang ni Marine Park..

and Pulau Rengis...

okayy..tu sume tempat aku pergi..memg seronokk even dpt LifeJacket yg daa Uzur...tp masih selamat digunakann.. :") First time rasaa snorkeling memg seksaa laa kan...kalau ckp pasal Tertelan air lautt tuu,,daa berliter liter daa masok dalam badan ni...hahaaa  :DD  Alhamdulillah..baru 15 tahun lepas aku pegi tempat ni...skg da dpt datang lagi... :")

last skali nk ucap TERIMA KASIH EMAK ! sbb belanjaa kami sekeluarga pergi bercutii...Kita Orang Sayang Emakk <3 nanti kalau ada rezeki lebih acap pulak belanja pergi bercuti ea :")

and tak lupa jugakk kt Buah Hatii akuu...Awakk,,nanti bulan 8 saya kasi awak punye souvenir okayy..tak sabarr nk jumpa awakk..rinduu bolee ? heeee Miss you Hatii <3

okayy tuu ajee nk ckp ngn korang...sorry ea sbb da lama tak post entry sbb modem tak beli lagi.hehee
nanti aku post entry baru kalau free..assalamualaikum readers !  :")

ni Link untuk Tioman Rock Beach Resort : Rock Beach Resort
kalau nk bercuti,,try this place..it's awesomee !! :")  Happy Holidays !

1 comment:

  1. . such a nice place....:)
    . that's y along 4got to leave any message 2 her girlfie...such a pathetic kan....
    .nice story darl...keep it up! :)

    ReplyDelete