Tuesday, 31 May 2011

Modem Oh Modem

Assalamualaikum Sahabatt :")


Korang apa khabar ? lama jugakk laa aku tak post entry baru kn kn ? hahaa *yekkyekk jee mamat ni kan :")
Sebenarnya ada sebab kenapa aku tak online kt fb or post entry baru kt Blog ni...nk tau sebabnya ? hahh korg tgk bende kt atas ni...bende ni laa yg menghalang aku untuk teros berkomunikasi di alam mayaa..kehkehkehh :P


Actually,,modem kt rumah aku ni da kene sambar petir akibat drpd kecuaian adik beradik aku sendri.haishh nk mara pon takdaa gunaa...bende daa jadi kan...lagi pon,,bukan aku yang bayarr duit internet bulan bulan...kehkehkehh :P  abang aku yang bayarr duit internet,,aku tukangg gunaa jeee....heeeeee

so,,buat masa ni...aku belom pegi hantarr betol lagi modem ni di sebabkan kesibukan kerja yang melampau..hahaaa sekarang kn hujung bulan,,korg macam tak tauu pulakk busy time aku kaaan..buat report jee memanjangg..hahaaa nanti nanti laa aku pegi betol kan modem ni...skg pon aku online pegi cc jee..hahaaa okayy laa kan dr tak online langsung..kehkehkehh

Okay laa Gengg...aku da nak 'chau' ni...aku pegi cc ni pon sbb nk print surat Tawaran Program Pengajian Politeknik ni jee..kalau tk print tak dpt smbong belajar pulakk kn...heheee okayy okayy,,aku gerakk dulu laa...nk balik mandi then tidoo...aku tak balik rumah lagi in sbenarnya...balik keje teros pegi cc ni..hahaa  bau pon da macam kambing daa...da laaa..makin melaratt pulakk aku bebell...

Byee..Selamat Malam Assalamualaikum :")

Thursday, 26 May 2011

Diam Seribu Suaraa

Assalamualaikum :")


ehh,,korang sume perasan takk ? Blog aku ni tadee lagu kn ? hahahaa sorry laa eaa..aku tak dapat nk add Lagu untuk *halwa telinga korang hahahaa act,,aku nk letak lagu Sedetik Lebih by Anuar Zain tp tak tau laa kenapa tak bole nk save aku punye gadgett...sume sume tak boleh nk save...so,,aku tak boleh laa nk tambah apa apa kt blog aku buat masa ni...sakit hati boleh takk dgn Blog ni...haihhh =.=

so,,korang bacaa laa dgn keadaan yg sunyii yee...kehkehkehh kalauu nk ada halwa telinga jugakk,,buka jee music player kt phone korang then letak kt sebelah komputer or lappy korang...dpt laa korang dengar laguu laguu kn kn ? hehehee 

Beribu-ribu mintak maaf dr pihak aku sbb takk dpt memberi korang halwa telinga kt blog aku ni yang disebabkan Blog yg tengah macam apa ni....sorry okayy guys ! Assalamualaikum :")

*ehh,,macam ramai jee kan yang baca blog kau kn Cap ? hahahaaaa ~

Di Suboh Hari

Assalamualaikum :")


Tepat jam 6.40 pagi...aku terima satu panggilan...dan panggilan tuu tidak dikenali...aku dgn tanpaa lengah teros angkat phone dan jawab panggilan tuu...then korang nk tauu,,suara siapa aku dengar ? suaraa "buah hati" aku ni haaa...*tak kenal ? klik je kat sini hehee 

*awakk,,thankss sgt sgt tauu sbb kejott kn saya pagi ni..kalau takk,,memang da telajakk daa subohh saya..heee thankss a lott ! :") even awakk kt dalam Kuliah or Tazkirah td *saya dengar background suara hehee* awak tetap igt nk kejot kn saya solat kn ? Alhamdulillah..Allah je mampu balas budi baik awak tuu kan...yee saya tauu,,mcm yang awak ckp kn...yang baik tu datang dr Dia...

so,pagi ni aku da tunaikan tanggungjawab aku sbagai seorang muslim :") Korang da solat subuh ? kalau belum,,nanti Qadak jelaa..heheee
Okayy,,jumpa lain masaa..Assalamualaikum ! :")

Wednesday, 25 May 2011

Mungkin Ada Hikmah Nya . . .

Assalamualaikum  :")


Alhamdulillah...mungkin orang tak tahuu...sebenarnya aku daa single selamaa 5 atau 6 tahun...tapii aku bersabar kerana aku merasakan bahawa semua itu ada hikmahnyaa....

Okay...cerita aku hari ini mengenai seorang awekk ni dekat Jusco Permas Jaya...jauh kan ? hahahaa sbb hari tuu aku tolong supervisor aku jagaa kaunter Underware kat sanaa sbb ada Jcard Fiesta then aku ternampak laa awekk ni...haishhh hati daa berkenan tapi sapa laa aku kn...heeee so,,aku telah hantar kak Fidah...( kalau tak kenal,,klik je sini ) kak fidah ni memg baik dgn aku sbb tuu dia tolong aku merisikk laa awekk ni..sbb aku memg pemalu...hahahaa

okayy okayy..kita straight to the point okay ? hahaa melewehh pulakk aku ni...sebenarnya aku nk cerita kt korang pasal awekk ni...dia memg cantik,,dia memg baik....aku rasaa aku tak pernah jumpa org macam dia sebelum ni...last aku ckp ngn dia masa Jcard Fiesta kt Permas Jaya tu jelaa...tu laa first and last aku jumpe ngn diaa...kenapa hari tuu hari first and last aku jumpe dia ? sbb masa tuu dia dah ada pakwe..then aku pulakk memg tak suka kacau awekk org...so,,aku tak contact diaa smpai laa satu hari ni...aku tergerakk nk txt dia just nk wish congratss je sbb dia dapat sambong belajar kt Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan...haa ? macam mana aku tauu dia dpt Matriks ? hahaa ni laaa nk britauu..sbenarnya Pakcik dia sama tempat keje ngn aku...so,,senang la aku nk pasang kabel kn ? heheee gurauu jee...daa tentu tentu laa aku tanya pakcik diaa...kalau tak macam mana aku tau kn...haihh =.=

okayy kita sambong balik cerita tadii...tapi aku tak sangka laa lepas berapa bulan tak berhubung then dia reply txt aku...nasib baik aku simpan lagi no phone dia  heeeee :D  *aku simpan sbb dia laa org pertama yg aku mintak no phone secara gentlemen :") sengall kn aku ? hahahaa

so,,klimaks cerita ni.....Mungkin Ada Hikmahnyaaa kenapa aku didugaa oleh Allah...mungkin keranaa Allah nk menguji kesabaran aku dan aku rasa berbaloi aku bersabarr kerana Allah nk menemukan aku dgn org yang seperti diaa...okayy,,sebenarnya jugaa...hahaa (banyak betul sebenarnya) aku daa jatuh hati dekatt dia...tp aku tauu yg diaa tak sukaa tergesa-gesaa...aku kene lebih banyak bersabarr untuk mencuri hati diaa...heeeee


tuu jee ceritaa aku dan kalau ada cerita lagi pasal dia,,aku cerita kat korang ea ? hahaa
Assalamualaikum <3

*ehh awak...thanks tauu sbb izin kan saya cerita pasal awak kt blog sayaa....saya tak mention nama awak pon :)
*ehh satu lagi....awak jgn fikir bukan bukan tauu...saya memg ikhlas nk kenal dgn awak :")

Tuesday, 10 May 2011

Nasi Berkuah SUNQUICK

Assalamualaikum semuaaaa...

Lamaa daa aku tak tulis entry kn kn..hahaa sbenarnyaa aku busy ngn kejee...biasaa hujungg bulann smpai awall bulann memg busyy buat reportt.....okayy,,intro daa abess....kitaa sambong citee kita untuk kali ni pulakk..

Cerita aku kali ini baru berlaku dlm 20 minit lepass...


ini yang terjadii =.=

aku baru balik dr kedai makan..iaitu Nasi Padang dekatt Larkin...aku tak makan kat sana pon..beli bungkuss jee...smpai jee kt rumahh,,aku tmbah laukk yg mak aku masakk...memg loaded laa kalau tgk dlm pinggan aku tuu...hahaaa then aku buatt laa air kat atas nii...dalam hati ckp,, "pehh ! memg sedapp makan tengah hari aku hari nii..heheee " aku daa tak tahann,,apa lagi...teros laa bentang surat kaborr kt ruang tamuu..biasaa laa aku kalau makan mesti ngadap tv..hahaaa sejurus aku letakk pinggan dan cawan aku yg berisii air kat atas nii....gelas aku bole menyengett dan menyebabkan nasi aku di banjirii air sunquick berperisa buah beri.... =,=

aku pon tergamamm...dan teross di ketawa kn olehh bapakk aku...."ciss ! celake betol laaa" bengkekk jee aku tgk nasi tuu...aku teross amekk piring asing kn kuah tuu...dan dengan tanpa perasaan aku membaca Bismillah dan teros makan...memg sedapp kn makan nasi Berkuah kn Sunquickk... T_T

kalau korg sume nk rasaa...ce try ce tryy kt rumahh...memg sedapp laa...tanpa aku sedari,,aku telah mencipta resepi baru....Nasi Ayam Sunquick Beri...hahahaaaa

nanti aku post citer baru lagi okayy ? hahaa Assalamualaikum  *hati bengkekk lagi...tp perot daa kenyang daa..alhamdulillah...heheeee

*bengkekk mean menyirapp hehee
*muka macam ni ~