Sunday, 12 February 2012

Susaaahkaaan ??

Assalamualaikum : O

Susaah apa niii ? korang mesti tak fahamkan ? hahaaa 




aku nak ceritaa siket pasaaal betapa Susahnya nak Menjaga hati orang nii...bilaa korang nk jagaa hati seseorang tuu, korang rasaa korang akan buat tak apa yang orang tu tak sukaa ? mesti laa tak kaaan, so korang mesti mengalah untuk menjaga hati dia. Tapi korang rasa kan, diorang pernah perasaan tak yang korang nii mengalah sbb nak jaga hati diorang ? mesti laa tak kaan sbb diorang da biasa dapat apa yang diorang nak. Nanti kalau kitaa tak kasi apa yang diorang nak mulaa laa tarik muka laa, tak bertegur laa..macam budak budak kaan ? ==" tapi diorang selambee jee kalau kita tak dapat apa yang kita naaak. Susaa kalau dapat kawan yang pentingkan diri nii. Susaa kalau dapat kawan yang nak ikot kemahuan dia jee. Susaaa dapat kawan yang MESTI SENTIASA DAPAT APA YANG DIA NAK. Susaaahkaan ? kalau korang mengalami situasi mcm ni, apa korang akan buat ??
Abes tuu macam mana dengan Kehendak korang ? pernah kawan korang fikir pasal nak jaga hati korang ? pernah tak korang dapat apa yang korang naaak ? so kat sinii kita da bole nampak betapa susahnya nk jagaa hati orang lain kalau orang lain pon tak pernah nak jaga hati kitaa. Aku sendiri da rasaa semuaa tuu. Korang nak tau rasa dia macam manaa ? Rasaa dia PEDIH kat Hatii nii even ko lelaki pon. Korang akan rasa disisihkan. Bila korang diperlukan, diorang cari korang, tapi bila diorang da dapat apa yang diorang nak, diorang tinggalkan korang macam tu jee ? adil ke macam tuu ? maaf kataa tetapi DUNIA ini memang tidak adil. Kita kene anggap semua itu sebagai Dugaan dan Cabaran kat dalam Dunia ini. "Ya Allah Ya Tuhanku, Kau kuatkan lah Hati hambaMu yang tidak berdaya ini supaya dapat menempuh hari-hari akan datang dengan SABAR agar aku tidak menyakiti hati kawan-kawanku dengan kerana aku hanya Mengalah dengan cara hidup kawan-kawanku di Dunia ini. Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim, aku bermohon kepadaMu Ya Allah agar Engkau dapat membuka pintu hati kawan-kawanku supaya mereka dapat melihat Kesabaranku dalam perhubungan kami Ya Allah. Rabbana Atiiinaa Fiddunya Hassanah Wafil'ahirotih Hassanah Wakinaa Azaabannar. Wassalallah Hu'alah Alihiii Wasohbihi Wasallam. Walhamdulillah Hirobbil'alamin. Amiiiin ~~

Credit to Semua pembaca. Hargailah rakan-rakan anda sekarang supaya mereka kekal dengan anda hingga ke akhir hayat.

*tak mention siapa-siapaa. Siapa yang Terasa saya Minta Maaf Sangat Sangat. Segala nukilan di atas ikhlas dari hati saya dan juga pendapat saya. Saya tak mahu korang semua rasa apa yang saya rasa sekarang. So Jaga Kawan Korang Baik Baik eaa. Jangan Pernah Sakiti Hati Mereka Baik Dengan Cara Kiasan Atau Terus. Assalamualaikum :) 


Saturday, 28 January 2012

Aku Gilaa One Piece ! =="

Assalamualaikum :D

ONE PIECE ! 




Storyy untok kali ini aku akan menceritakaaan tentang Ketagihaan aku untok menghabiskan Kartun yang agak popular iaitu One Piece yang mempunyai lebih daripadaa 500 episod..so skg aku baru tgk smpai episod 358...so aku ada bnyak lagi episod yang perlu di habiskaan...

Kenapaa aku minaat tgk cite nii ?? daa memang Jiwaa aku laa..tak bole nk buat apa daa..hahaa sebenarnya aku memg minat tgk cite cite katun jepun macam Dragon Ball, Prince Tennis, Bleach, dan banyaak lagi laa..tp aku tak taksub ngn diorang punye citee..aku tgk sekadar untok mengetahui cerita itu sepenuhnyaa..so kalau budak2 yang taksub ni tanyaa at least aku bole jawab cite tuu best ke tak pada aku sbb aku da khatam tgk kan kaan.hahaha ceritaa funny sangaat2...dia tak terlalu serius...even time gadoh2 pon dia buat kelakaar..that's mean takde laa stress stress tgk cite katun kan..then kalau stress ngn keje pon bole release kan stress tu through cite nii..hahaa stress seminit, tp layaan cite ni berjam jam..hahaa okay okaayy..sorry cause being childish..muahahaa da daaaaa daaaaa... tuu jee kali niii.. Babaiii :D


Novel ??

Assalamualaikum ! Hehee :D



Ada apa dengaaan Novel ? Acap bacaa Novel kee ?? Kalau ya, acap baca Novel apaa ??? Persoalan demi persoalan kan kaan...hahaa  A'arr Dowhhh ~~ acap skg daa pandaai bacaa novel...tapiiiiiii.......bukan Novel Cintaa2 seperti yang diminati dan dihayati oleh kaum Hawa baik2 golongan Ibu Ibu atau Remaja Remajaa masakini..aku skg tertarik untuk membacaa novel karya Bahruddin Bekri ( Diari Mat Despatch ) dan Ahmad Fairuz Daud ( Diari Mat Kilang ).... Untuk pengetahuan korang, novel Mereka inii lebih kepadaa Motivasi yang dapat membangunkan diri kitaa..Novel diorang nii more to macam Diari...so dalam dia tak formal mcm novel2 lain...novel nii Quite funny laaa..hahaa so tak boleh berhenti kalau daa start bacaa kecuali perot da lapaaaa..hahaaa

Aku sekarang memiliki 2 buah novel hasil karya Bahruddin Bekri dan sebuah novel hasil karya Ahmad Fairuz Daud...novel nii tak mahaal pon just RM9.90 jee...so kalau korang berminat nak bacaa jugaak bukuu nii,, aku TAK nak bagii pinjaam pon..korang belii laaa sendiriii...muahahahaaa !! okayy..tuu jeee...Aku Suka Novel !! Hahaha Bye2 Assalamualaikum :)


Lamaanyaaa Lahaaaii ~~

Bismillahirahmanirahim .
Assalamualaikum to all readers .



Lamaa kan aku hilaaang tanpa beritaa ? muehehee sorry geng.. aku takde masa nak type and not in mood about sharing my stories...so apa yang buat kan aku type balik ? sukee hatii laa..blog ni kan aku yang punyee...hahaaa 
So tak kesah laa korang baca ke taaak..yang penting aku tauu blog ni wujudd...

So let start our storyy here......

Aku naaak ceritaa pasaal apa ekk ? hahaa Blurrr skejaaap -,-"

Okaay...kite start ngn Life aku skg nii kaayyyy..hahaa So skg aku Melanjutkan Pelajaran untuk mencapai Diplomaa di sebuaah Institusi Kerajaan...so aku menjalani hidup mcm Students yang lain... belajar, buat assignment, ikat Perott...so baru aku tau apa itu erti kesusahan hidup bila kite bersendirian tanpa bantuan dr orang lain... sgtt sadissss T_T

( Hahaaa...Jangan nak sedeeh sangaaat Dowhhhhhh *bak kata Classmate aku cik Umiiiii...hahaaa Dowhhhh ~ )

Then nak ceritaaaaa apa niiiiii.... Isshhhh ~~ = ="
Takde Ideaa laaaa...ni laa akibatnyaa lama tak menelaaaah blog ni..Lalalaaaaa ~~ hahaaa :p

Emmm,,soryy laa ea eaaa...sbb aku punyee blog sangaat laa bosaaan..takde story pon yang korang nak bacaa...just Separuh dari Hidop aku yang aku ceritaakan...Okaaayy,,jap lagii aku sambong balikk...Nak wat Assignment jaaap...hehee Babaiii ! Assalamualaikum :D

* Boboiboy TerbaekkkkK ! ~~~~  :D


Wednesday, 19 October 2011

Berbulan-bulan lamanyaaa ~ :)

Assalamualaikum Kawan !
Lama kan aku tak post entry bru kat sini ? hahahaa takde masa laaa...busy with Life..hehehe :p



Aku tak tau laa nk cite apa kat korang sbb da lamaa sangat kan ak tak bercerita kat blog ni -,-" hahaa
asik bercerita ngn kekasih jee kat phone smpai lupa yg aku ni ada blog untok di Potpet Potpett kan..hahahaa 
so bila aku daa mula mengePost entry semula..aku nk ubah lagu kt blog aku ni..asik lagu sama jee kan...takot korg bosan pulak kalau bukak blog aku ni..hehehe

So aku sekarang maseh bekerja tp hujung bulan ni last aku berkhidmat dgn Bussines Spender ni..sbb aku rasa daa bosan kejee ni and aku akan melanjutkan pelajaran aku pada pertengahan bulan 12 kat Politeknik Pasir Gudang Johor Bahru..hehee sepatotnya aku dapat Politeknik Syed Sirajuddin Arau Perlis..tetapi dek kerana desakan keluarga dan juga Buah Hatii....aku dalam sebok2 bekerja terpaksa menyediakan seutus surat untok di hantar kepada Jabatan Pengambilan Pelajar Politeknik kt Putrajayaa sanaa...tp Alhamudillah aku dapat bertukar tempat pengajian laa..so mudah untok aku pulang ke kampung halaman dengan mudah..ecehh ! hahahaa

Baju, Seluar, Tali Pinggang, Tie, Kasut sume aku da kauntim dengan mmber2 tempat kerja da sume dpt harga murah punyee..kehkehkehh ;) senang kan hidop aku ? hahaha tapi aku belom beli lagi...aku plan nk beli masa Buah Hatii aku balik cuti raya haji nanti...tp baru plan jee...jadi tak jadi tuu sume Allah yang tentukan...then nk beli bag untok study lagii...cite pasal bag,akak aku nk belanja aku bag hahahaa as a present give for me...so aku akan kua beli bag dgn berbekal kan modal yg diberi oleh beliau..hehee macam da jodoh pulakk..Buah Hatii aku nye bag bole putus...so aku akan beli Dua bag yg sama ciri kott..baru Romantik kan kan ? hehehehe ( daa daaa..mengarutt jeee ko ni capp ) -,-"

Okayy Okayy,,nak cite apa lagi ni ? daa takde cite daa nk kongsi sbb otak tibe tibe blank -,-" nanti kalau aku ada apa apa cite nanti aku post lagi kay ? hehehe Choww ! Assalamualaikum ! :D

Tuesday, 2 August 2011

Tak Faham Laa Aku !

Assalamualaikum !
pagi pagi ni aku nk story kt korang pasal Pertikaian Status di Fb...huhh ! aku rasa macam da malas da nk update status sbb msty ramai yang nk pertikai kn kenapa aku tulis macam tuu... =____=

okayy first skali aku nk britau yang aku akan berfikir dua atau tiga kali untuk mengeluar kan sesuatu status di fb...aku akan fikir kn apa berlaku kalau aku keluar kn status yg mengaitkan org atau mengaibkan org lain...tp aku selalu tulis status yang terbuka...so,,open minded laa....status aku bukan nya nk menyinggung perasaan org lain...aku cuma meluahkan apa yang aku rasa jee..spe suruh korang terasa ngn Status aku ? aku tak mention pon nama korang ngn status aku and status aku tak pernah menyusahkan korg kan ?

aku pernah ke pertikaikan status orang lain ke ? fikir fikir kan la sendiri...okayy tu jee luahan hati aku skang ni...memang nga tak puas hati ni...tp kene sabar jelaa bulan bulan puasa ni kn kn ? hahaa
da daa,,smpai sini jeee...nanti ada luahan hati atau story lagi aku cerita kt korang  Assalamualaikum :")

Monday, 1 August 2011

Hari Pertama Puasa, Hari Kedua Terawih

Assalamualaikum kawaaaaaan :")
Lama kn aku tak post entry baru kn kn ? hahaa biasalaa...duniaa skg ni sentiasa sibuk mcm aku jugak...sibuk ngn keje sana sini...smpai lupe nak update aku nye blog yang sekangkang kera ni..heheee so topik aku kali ni pasal PUASA dan TERAWIH !



okayy okayy...kita cerita satu persatu okayy...first skali aku nk ckp Selamat Datang Bulan Ramadhan ! that's mean no food no drinks no bad thing to do okayy ? hahaaa bulan ramadhan lah bulan yang sangat diberkati...hari ini aku berpuasa dgn penoh Semangatt ! yayy ! hahaa aku rasaa lapa sbb da tebiasa makan tengah hari waktu kerja tp hari ni aku tak rasa lapaa seperti selalu...mungkin itu lah kelebihan berpuasa di Bulan Ramadhan kerana Allah sentiasa membantu hambanyaa :")

Okayy..hari ni aku keje shif morning mean aku balik keje kol 6....first day puasa kan, so aku nk berbuka puasa dgn family laa kat rumah...sbb tuu kene balik morning..hehee esok maybe aku puasa kt tempat kerja sbb aku nk buat fullday kott..heheee

okayy second storyy is about Terawih <3 harini aku da tunaikan solat terawih aku yang pertamaa...sedih laa sbb aku start terawih pada hari keduaa...hari pertama terawih aku da plan daa nk pegi tp ada kerja yang perlu aku siapkan malam tuu kt KSL..aku ada fair kat Expo KSL..then malam Isnin @ terawih pertama aku tak dpt pergi sbb aku kene tutup fair mean packing barang2 bisnes aku then esoknya @ pagi tadi aku kene hantar balik HQ...haihhhh sedih jugak laa sbb perasaan nk buat terawih pertama..tapi takpe,,baru je tadi aku pergi dan aku dapat buat 23 raka'at termasok solat sunat witir skali...aku rasa senang hati laa sbb aku mampu buat dan ini pertama kali aku dapat habeskan solat sunat terawih saing saing ngn Imam Masjid..hahahaa !

okayy...takde bende nak cerita lagi...otak da blank sbb nk fikir macam mana nk buat surat permohonan nk tukar Politeknik tp Course yang sama..malas betul laa nk buat tp mak aku da bising da suruh buat..hari hari tanya bila nk buat suratt...haihhh Buah Hati aku pon suruh aku apply Politeknik JB..so,,aku kene laa buat surat tu jugak kan ? hahaaa okayy ! masa untuk buat surat....Assalamualaikum ! Lain kali cerita lagi kawann ! :")