Tuesday, 2 August 2011

Tak Faham Laa Aku !

Assalamualaikum !
pagi pagi ni aku nk story kt korang pasal Pertikaian Status di Fb...huhh ! aku rasa macam da malas da nk update status sbb msty ramai yang nk pertikai kn kenapa aku tulis macam tuu... =____=

okayy first skali aku nk britau yang aku akan berfikir dua atau tiga kali untuk mengeluar kan sesuatu status di fb...aku akan fikir kn apa berlaku kalau aku keluar kn status yg mengaitkan org atau mengaibkan org lain...tp aku selalu tulis status yang terbuka...so,,open minded laa....status aku bukan nya nk menyinggung perasaan org lain...aku cuma meluahkan apa yang aku rasa jee..spe suruh korang terasa ngn Status aku ? aku tak mention pon nama korang ngn status aku and status aku tak pernah menyusahkan korg kan ?

aku pernah ke pertikaikan status orang lain ke ? fikir fikir kan la sendiri...okayy tu jee luahan hati aku skang ni...memang nga tak puas hati ni...tp kene sabar jelaa bulan bulan puasa ni kn kn ? hahaa
da daa,,smpai sini jeee...nanti ada luahan hati atau story lagi aku cerita kt korang  Assalamualaikum :")

Monday, 1 August 2011

Hari Pertama Puasa, Hari Kedua Terawih

Assalamualaikum kawaaaaaan :")
Lama kn aku tak post entry baru kn kn ? hahaa biasalaa...duniaa skg ni sentiasa sibuk mcm aku jugak...sibuk ngn keje sana sini...smpai lupe nak update aku nye blog yang sekangkang kera ni..heheee so topik aku kali ni pasal PUASA dan TERAWIH !



okayy okayy...kita cerita satu persatu okayy...first skali aku nk ckp Selamat Datang Bulan Ramadhan ! that's mean no food no drinks no bad thing to do okayy ? hahaaa bulan ramadhan lah bulan yang sangat diberkati...hari ini aku berpuasa dgn penoh Semangatt ! yayy ! hahaa aku rasaa lapa sbb da tebiasa makan tengah hari waktu kerja tp hari ni aku tak rasa lapaa seperti selalu...mungkin itu lah kelebihan berpuasa di Bulan Ramadhan kerana Allah sentiasa membantu hambanyaa :")

Okayy..hari ni aku keje shif morning mean aku balik keje kol 6....first day puasa kan, so aku nk berbuka puasa dgn family laa kat rumah...sbb tuu kene balik morning..hehee esok maybe aku puasa kt tempat kerja sbb aku nk buat fullday kott..heheee

okayy second storyy is about Terawih <3 harini aku da tunaikan solat terawih aku yang pertamaa...sedih laa sbb aku start terawih pada hari keduaa...hari pertama terawih aku da plan daa nk pegi tp ada kerja yang perlu aku siapkan malam tuu kt KSL..aku ada fair kat Expo KSL..then malam Isnin @ terawih pertama aku tak dpt pergi sbb aku kene tutup fair mean packing barang2 bisnes aku then esoknya @ pagi tadi aku kene hantar balik HQ...haihhhh sedih jugak laa sbb perasaan nk buat terawih pertama..tapi takpe,,baru je tadi aku pergi dan aku dapat buat 23 raka'at termasok solat sunat witir skali...aku rasa senang hati laa sbb aku mampu buat dan ini pertama kali aku dapat habeskan solat sunat terawih saing saing ngn Imam Masjid..hahahaa !

okayy...takde bende nak cerita lagi...otak da blank sbb nk fikir macam mana nk buat surat permohonan nk tukar Politeknik tp Course yang sama..malas betul laa nk buat tp mak aku da bising da suruh buat..hari hari tanya bila nk buat suratt...haihhh Buah Hati aku pon suruh aku apply Politeknik JB..so,,aku kene laa buat surat tu jugak kan ? hahaaa okayy ! masa untuk buat surat....Assalamualaikum ! Lain kali cerita lagi kawann ! :")